Pakket 32 boeken Dwars door de storm

Artikel 1 van 1
€ 25,00 (inclusief 9% btw)
Aantal

Bij het boek Dwars door de storm verschijnt, met steun van Stichting Lezen, een lespakket met suggesties om in de klas op zoek te gaan naar je eigen geschiedenis en met elkaar in gesprek te gaan.

Dwars door de storm

Dit jaar is Dwars door de storm van Martine Letterie en Karlijn Stoffels hét cadeautje van de bibliotheken voor groep 7 & 8 en vmbo 1 & 2. Dit jaar gaat niet alleen de Kinderboekenweek over geschiedenis, ook Nederland Leest Junior duikt in het verleden. De focus ligt daarbij op de kleine geschiedenis. Met de hele klas één boek lezen biedt een mooie kans om met elkaar in gesprek te gaan over familie en de geschiedenis van je omgeving.

Groningen, 1953. Tjakkie heeft maar één droom: naar de hbs. Maar arbeiderskinderen leren niet door. Toch studeert ze om zich op de hbs voor te bereiden. Haar ouders mogen er niets van weten.

De op Ambon geboren Jacob speelt het liefst gitaar. Rock- ’n-roll, juist de muziek waar zijn vader zo’n hekel aan heeft. Samen met zijn familie komt Jacob naar het woonoord in Finsterwolde, dat met zijn kaalheid in schril contrast staat met de prachtige schelpenstranden die hij zich herinnert van Ambon. De werelden van Tjakkie en Jacob hadden niet meer kunnen verschillen. Toch delen ze iets heel belangrijks: een droom die lijnrecht tegen die van hun ouders ingaat.

Dwars door de storm boort een periode in de Nederlandse geschiedenis aan waar nog weinig of geen jeugdboeken over geschreven zijn: de komst van de Molukkers in Nederland.

Het complete Nederland Leest Junior Boekenpakket bestaat uit:

  • 32 boeken van Dwars door de storm voor in de klas
  • Toegang tot de lesmaterialen
  • Een poster voor in de klas
© 2011 - 2020 De Kleine Kapitein | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel