Navigatie

De laatste nieuwtjes over kinderboeken, leesplezier, en ander bijzonder nieuws.

 


Annet Schaap; Lampje

De Kleine Kapitein heeft een nieuw lievelingsboek, we hopen dan ook dat het boek nog vele prijzen in de wacht gaat slepen. Eigenlijk durven we wel te zeggen dat we ervan uitgaan dat dit boek nog heel veel geprezen gaat worden. 

We hebben het over Lampje van Annet Schaap.
In het boekenvak kennen we Annet als illustratrice van prachtige boeken maar nu komt ze met haar eigen debuut: Lampje.
Het verhaal is zo indrukwekkend dat je het boek eerst zelf zal willen lezen voordat je het cadeau geeft aan je kinderen, daarom is voorlezen van dit ontroerende boek ook een goed plan! 

 

LAMPJE woont in een vurentoren. 

Op een avond rammelt Lampje met het lucifer doosje en ontdekt dat het doosje leeg is. Ze gaat naar de kruidenier in de hoop dat hij nieuwe lucifers voor haar heeft. De terugreis in de storm is woest en bijna onmogelijk, en het mandje van Lampje waait weg. Het mandje waar de lucifers in lagen. 

De volgende ochtend verzamelen de burgemeester, de politie en lampjes leraren zich in het dorp, samen lopen ze richting de vuurtoren. 

Nog voordat ze aan kunnen kloppen heeft vader de deur al geopend. 

Die nacht, de ene avond dat het Lampje niet gelukt is de vuurtoren aan te steken, heeft er een heftige storm gewoed op zee. 

Dit zijn pas de eerste paar bladzijdes van het boek en dit heeft ervoor gezorgd dat we het boek in een ruk uit hebben willen lezen. Vol ontroering en meegezogen in dit boeiende avontuur hadden wij het boek vrij snel uit. 

Bedankt Annet voor weer een prachtige toevoeging in de kinderboekenwereld. We hopen dat het boek alle waardering gaat krijgen die wij vinden dat het verdiend.

 


Anna Woltz; Alaska

Het nieuwe boek van Anna Woltz is uit: Alaska Op de eerste dag van het schooljaar weet Sven het zeker: hij moet een briljante stunt uithalen. Anders is hij meteen die zielige jongen uit 1b. 
Parker wil juist onzichtbaar zijn. Ze heeft net de ergste zomer van haar leven achter de rug en vertrouwt niemand meer. Dan ontdekt ze dat Alaska, de hond die eerst van háár was, nu bij Sven woont - als zijn hulphond.
Overdag wil Parker niks te maken hebben met Sven, dus er zit maar één ding op. Als ze Alaska ooit nog wil zien, moet dat 's nachts.

Anna Woltz (1981) heeft meer dan twintig kinderboeken op haar naam staan. Haar laatste boek Gips werd bekroond met een Zilveren Griffel.

 

 

© 2011 - 2019 De Kleine Kapitein | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel