Een goede eigen schoolbibliotheek is essentieel voor een school. Maar hoe start je een goede schoolbibliotheek. Hoe onderhoud je deze daarna en  zorg je voor goede aanvullingen. En zeker zo belangrijk hoe zorg je ervoor dat alle collega's op school op de hoogte zijn van het aanbod.

Wij bieden ondersteuning bij al deze stappen.

1. In een eerste gesprek inventariseren we de wensen en mogeljkheden van de school. Scholbibliotheek of klasse-bibliotheek. Hoeveel leerlingen zijn er verdeeld over de verschillende groepen. Avi-lezen, plezier-lezen en informatieve boeken. Is er een plek voor de bibliotheek.

2. Inventarisatie van de huidige bibliotheek. Zijn er verouderde en of beschadigde boeken. Wat is er nodig opm de bibliotheek op peil te brengen. En waar liggen de belangrijkste prioriteiten.

3. Aan de hand van al dee geveens en budgetten maken we een plan van aanpak.

4. Samen met de schoool, leescoordinator of nog leuker met het hele team maken we een afspraak om de boeken uit te zoeken. Dat kan overdag maar ook 's avonds met koffie en taart.

5. Indien gewenst (en dat is erg leuk) kunnen we dit alles ook afsluiten met een cursus leesbevordering voor het hele team.

Heb je nog vragen, meer informatie nodig of wil je een afspraak maken bel met onze schoolcoordinator Daniel Albering 0104124750.

 


 

© 2011 - 2024 De Kleine Kapitein | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel